torstai 14. tammikuuta 2016

Taikinoita

Murotaikina


1000g  voi
500g sokeri
300g kananmuna
7,5g hirvensarvisuola
1500g vehnäjauho

Sekoita aineet massaksi



Pitkot ja pullat

1l neste
150g hiiva
500g sokeri
20g suola
20g kardemumma
150g kananmuna
500g rasva
2,6kg vehnäjauho

Munkit

5 dl neste
50g hiiva
1tl suola
1,5 dl sokeri
1rkl kardemumma
2 kananmuna
100g rasva
13dl vehnäjauho

Lehtitaikina

350g vesi
7,5g sokeri
7,5g suola
500g vehnäjauho

500g rasva
175g perunajauho



Tuulihattu

1000g vesi
200g voi
1000g vehnäjauho
1000g kananmuna
15g suola
15g sokeri


Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää jauhot joukkoon ja sekoita voimakkaasti.
Jäähdytä seos ja lisää sitten joukkoon kananmunat. Sekoita kunnes massa on kiiltävää.

Pursota pellille ja paista 200-220 asteessa noin 15-20 minuuttia


Pursotetut pikkuleivät


450g vehnäjauho
75g perunajauho
375g rasva

Vaahdota kuohkeaksi

63g vesi
63g kananmuna
188g sokeri

Sekoita aineet vaahdon joukkoon.
Pursota pellille ja paista


Piirakkapohja, suolainen

Uunipellillinen

250g rasva
4dl vehnäjauho
1tl leivinjauhe
250g maitorahka



Piirakkapohja, makea

uunipellillinen

4 kananmuna
4dl sokeri
5,5dl vehnäjauho
1,5dl voi sula
2tl leivinjauhe
2dl maito

Vaahdota kananmuna ja sokeri. Yhdistä muut aineet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kommentti ilahduttaa aina! :)