torstai 14. tammikuuta 2016

Täytetty pullapitko




Täytetty pullapitko






5dl  Maito
50g  Hiiva
1-2 rkl  Kardemumma
1-2tl  Suola
1½ dl  Sokeri
n. 13-15dl vehnäjauhot
200g  Margariini

Sisälle marmeladia, hilloa, hedelmän paloja kuten omenaa tai muuta paistonkestävää
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ensin vain vähän ja sekoita lujasti, tämä edesauttaa sitkon syntymistä. Lisää loput jauhot ja pehmeä margariini. Alusta taikinaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli osista levyt ja tee veitsellä viiltoja levyjen pi
tkiin reunoihin. Laita täyte pitkon keskelle ja kääntele sivulta leikattuja suikaleita vuorotellen kummaltakin puolelta täytteen päälle.
Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria.
n. 200 astetta 20 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kommentti ilahduttaa aina! :)